Logo DuikReizen
MY Rosetta Brothers Eilanden Afbeelding MY Rosetta Brothers Eilanden
MY Rosetta Brothers Eilanden
Bestemming: Rode Zee LiveAboards - LiveAboards Rode Zee Zuid
MY Rosetta Brothers Eilanden8 Dagen

De Rosetta heeft een fantastische reputatie als cruiseboot. De combinatie van gastvrijheid, comfort, functionaliteit en topklasse duiken maken van deze boot al vele jaren een topper!Favoriet in Nederland!

De MY Rosetta is gebouwd in 1999. Het schip is volledig airconditioned en gebouwd volgens internationale maritieme voorschriften. In de mooie lijnen van het schip herken je het eerste klas werk van de scheepswerf uit Alexandrië. Hisham, Brian en Barbara, de eigenaars van het schip gaan regelmatig mee om de kwaliteit van de 5 sterren service die er geboden wordt, te controleren.

De 9 dubbele hutten met toilet en douche bieden een luxe ruimte voor 18 gasten. De duikers treffen elkaar `s avonds in de grote, in stijl ingerichte salon. De video, televisie en muziekinstallatie kunnen door iedereen worden gebruikt. Er is een grote bibliotheek met boeken en tijdschriften voor de gasten en een goed ingerichte bar.

Er worden drie maaltijden per dag geserveerd in de grote eetzaal. Er worden specialiteiten geserveerd zowel uit de Egyptische als de Europese keuken. Tussen de maaltijden door zijn er snacks voor de hongerige duiker. De warme en koude niet alcoholische dranken zijn in de prijs inbegrepen.

Belangrijk: aan boord van de Rosetta zijn de gasten verplicht om met een duikcomputer te duiken.

ACCOMMODATIE:

Hutten: 9 x 2-persoons hutten met 2 aparte stapelbedden, privé douche, WC en privé airco. Badhanddoeken zijn standaard inbegrepen.

Grote salon met TV, video, CD stereo systeem, airco. bar, ijsmaker en bibliotheek (Engels, Nederlands en/of Duits).

Dinerruimte voor 3 maaltijden per dag in buffet-vorm.

Bar: 2 x bar (1 in de salon & 1 op dek niveau) met frisdranken, mineraal water, bier en wijn.

Bedden: 18 Sterren: 4++ Lengte: 32 meter Breedte: 8 meter Motoren: 2 x 660 pk Mercedes Rubberboten: 2 x 7 m 40 pk Generatoren: 2 x 33 KW Compressoren: 3 x Bauer Mariner Duikflessen: 121 Nitrox: tegen toeslag van te voren bij boeking te bestellen ca. € 6,- per tank, ter plaatse te voldoen 15 liter flessen: tegen toeslag van te voren bij boeking te bestellen ca. € 30,- per week, ter plaatse te voldoen

De boot vaart uit bij een min. aantal passagiers. Indien dit aantal niet is gehaald bieden wij je een passend alternatief.

Avontuurlijke trip voor de ervaren duiker!

De Brothers; twee eilanden, waarvan de toppen nog net boven water uitsteken, vormen samen de beroemde Brothers eilanden, solitair gelegen in het midden van de Rode Zee. Als enige twee riffen in deze regio, oefenen zij een enorme aantrekkingskracht uit op bijna alle typen haaien die zich in de Rode Zee bevinden.

De route is onder voorbehoud. Deze is zowel afhankelijk van de weersomstandigheden, duikvaardigheden en de drukte op de duikplekken. De gids en de kapitein bepalen uiteindelijk waar er zal worden gedoken.

De boot gaat pas varen bij een minimum aantal deelnemers van 10. Zolang dit niet is gehaald, kunnen wij de vaart niet garanderen. Zodra wij zeker zijn dat de boot vaart stellen wij je op de hoogte.

Inclusief: 6 of 7 nachten aan boord op basis van volpension, thee, koffie en mineraalwater, 3 duiken per dag voor 5 dagen (inclusief nachtduiken) en 2 duiken de laatste dag, laatste nacht aan boord of in een vier sterren hotel op basis van halfpension, alle rifbelastingen en marine park fees.

Niet inbegrepen in de reissom: luchthavenbelasting € 68,- p.p., € 2,50 Euro calamiteitenfonds (per 9 personen), transfers € 28,- p.p. reis- en/of annuleringsverzekering.

Bijkomende kosten: Tip voor de bemanning en voor de gids circa € 30,- p.p. (naar tevredenheid) en circa € 17,- p.p. visumkosten voor Egypte.

VERPLICHT DUIKEN MET: DECOBOEI EN PER BUDDY PAAR 1 DUIKLAMP

Voor deze duikreis heb je minimaal 50 gelogde duiken nodig.

De Brothers; twee eilanden, waarvan de toppen nog net boven water uitsteken, vormen samen de beroemde Brothers eilanden, solitair gelegen in het midden van de Rode Zee. Als enige twee riffen in deze regio, oefenen zij een enorme aantrekkingskracht uit op bijna alle typen haaien die zich in de Rode Zee bevinden.

De steile wanden van Little Brother zijn bedekt met zacht koraal en letterlijk overzwermt met miljoenen soorten kleurrijke rifvissen. Hamerhaaien, vossehaaien, grijze rifhaaien en zilvertip haaien koersen langs de twee eilanden in gezelschap van tonijn, roggen en schildpadden. De sterke noord-zuid stroming maakt een ontmoeting met manta's en walvishaaien mogelijk. Aan de noordzijde van het Big Brother eiland vind je tussen grote waaierkoralen een tweetal wrakken, Aida en Namibia. Twee moeilijke, maar veelbelovende duikstekken! De schoonheid van deze twee duikstekken laten niets te wensen over. Slechts weinig andre duikplekken kunnen zich hieraan meten!

Elphinstone rif - het huis van de haaien - is een van de meest noordelijke riffen van dit gebied. De sterke stromingen rondom het noordelijke plateau trekken vele soorten haaien aan, waaronder hamerhaaien en grijze rifhaaien. Het zuidelijke gedeelte wordt bewoond door wittip- en zijdehaaien. Het gehele rif is een tapijt van zacht koraal en werkt daardoor als aantrekkingsplaats voor nagenoeg alle soorten vis in de Rode Zee. Aan de noord en zuidkant van dit langwerpige rif bevinden zich plateaus net onder het wateroppervlakte, waarvan het zuidelijke een drop off kent van 30 meter. Aan de oost en westkant lopen steile wanden naar diepte van ruim 70 meter. De vele soorten hard en zacht koraal en de enorme diversiteit aan verschillende soorten rifvissen maken dit rif zo speciaal.

Deze liveaboard is op aanvraag te boeken. Na boeking wordt u teruggebeld door een van onze medewerkers.Inclusief
  • Retourvlucht
  • Luchthavenbelasting
  • 6,7 overnachtingen
  • Verzorging o.b.v. Volpension
  • Duiken naar aanleiding van het programma

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl