Logo DuikReizen
MY Okeanos Xplorer St Johns Afbeelding MY Okeanos Xplorer St Johns
MY Okeanos Xplorer St Johns
Bestemming: Rode Zee LiveAboards - Route Zuid Fury St Johns
MY Okeanos Xplorer St Johns8 Dagen

De Okeanos Xplorer is een houten jacht met een klassieke uitstraling, biedt plaats aan 20 duikers (max. 22 duikers, met 2 duikers in een courtesy cabine) en ligt voornamelijk gestationeerd in de haven van Hamata, de meest zuidelijk gelegen haven van Egypte, om zo de meest zuidelijk gelegen vaarroutes en duikspots (bijv. St. Johns, Fury Shoals, Abu Fendera of Zabargad) optimaal te kunnen bereiken zonder onnodig tijd te verliezen aan lange vaartochten. Maar vertrek vanuit de haven van Port Ghalib of vaartochten naar de noordelijk gelegen duikspots zijn zeker niet uitgesloten. 

Route St. Johns

Het vertrekpunt van de Okeanos Xplorer is de haven van Hamata op ongeveer 2 uur (165 km) afstand ten zuiden van de luchthaven van Marsa Alam. Deze haven ligt het dichtst bij St Johns reef, dat na ongeveer tien uur varen bereikt zal worden. Onderweg maakt u uiteraard ook een aantal duiken op prachtige duikstekken.

Abu Galawa - Shaab Sataya

Voordat u het duikgebied van St Johns Reefs bereikt, wordt er een duik gemaakt op het rif Abu Galawa. De voornaamste bezienswaardigheid hier is een klein wrak met daaromheen een zeer rijk onderwaterleven. Dit rif is op de heenweg perfect voor een checkduik of op de terugweg voor een interessante nachtduik. Daarna vervolgt de route zich langs het grote rif Shaab Sataya. Dit bijzondere rif wordt ook wel Dolphin Reef genoemd en is vernoemd naar de talrijke dolfijnen die hier te vinden zijn. Deze plaats stond ook bekend om de Romeinse overblijfselen, maar helaas is veel daarvan door onachtzame bezoekers meegenomen.

Shaab Claudio

Ook duikspot Shaab Claudio is zeer de moeite waard. Shaab Cloudio bestaat uit een doolhof aan grotten, die gemakkelijk te bezoeken zijn gezien de grote openingen aan het zeeoppervlak, en wordt geroemd om het schitterende onderwaterlandschap. U passeert het puntje van het schiereiland Ras Banas die de golf van de oude haven van Bérénice omringt en u zal de nacht doorbrengen bij het eiland Sirnaka, waar een mooi wrak op u ligt te wachten.

St. Johns Reef

Dan is het tijd voor het hoogtepunt van deze vaarroute: St John’s Reef! St. Johns is een enorm rif van maar liefst 21 km bij 13 km, gelegen bij het schiereiland Bérénice en lopend door de Kreefts keer-kring. Dit gebied huisvest vele schitterende duikstekken dankzij de talrijke « Habili ». Deze naam is door de lokale inwoners gegeven aan de indrukwekkende riffen die vanuit een diepte van ca. 60-80 meter oprijzen tot de oppervlakte en enkel toegankelijk zijn via liveaboards of mini safari’s. De drop offs langs riffen riant bedekt met gorgonia’s en zwarte koralen trekken grote pelagische vissoorten aan: grijspunt- en witpuntrifhaaien en ook hamerhaaien. Ook de elegante manta’s laten zich hier, onder het toeziend oog van de napoleonvissen en de baarzen, regelmatig zien en bieden een uitzonderlijk zicht.

Op de rifplateaus komt door de invallende zonnestralen een betoverend en kleurrijk landschap tot leven... Een uitzicht wat nooit zal gaan vervelen en een schouwspel waar u optimaal van zult genieten! St Johns woods, Habili St Johns woods, Gotaa wasta, Habili Wasta, Abu Basala, Gotaa Hemera, Fendira Hemara, Little reef, The Nursery, Habili omran, Erg Om Aruk, Habili Gafar, Habili el Radir zijn enkele van de riffen die gedurende de trip kunnen worden aangedaan.

Er is geen definitieve vaarroute vastgelegd om zoveel mogelijk rekening te kunnen houden met de weersomstandigheden, het niveau van de duikers en hun wensen. De bemanning en duikgidsen weten u feilloos de mooiste plekjes te wijzen en delen met veel enthousiasme hun passie en kennis met u.Hotels

Liveaboard MY Okeanos Xplorer - Route Diep Zuid/St. Johns

Faciliteiten

Het schip is volledig aangepast en uitgerust op duikers en de gastvrije bemanning heet u van harte welkom aan boord van de Okeanos Xplorer, een liveaboard met een lengte van 32 meter en een breedte van 7 meter. Op het ruime zonnedek kunt u na een enerverende duikdag heerlijk ontspannen in de schaduw of juist even genieten van de zon. Op het loungedek vindt u een ruime eetruimte, waar de maaltijden genuttigd worden en daarnaast tevens een grote loungeruimte met airconditioning, bar en een tv/video/dvd/stereo-installatie, waar u heerlijk kunt relaxen en een drankje kunt drinken. Op het hoofddek is er tevens een aparte ruimte om elektronische apparatuur op te kunnen laden.

Het duikdek en duikplatvorm bieden u alle ruimte om u goed voor te kunnen bereiden op de duiken. Op het duikdek zijn 2 (hand)douches aanwezig en een spoeltank om uw uitrusting te kunnen reinigen. Ook zijn er 12L tanks aanwezig (15L tanks tegen een toeslag) en is er Nitrox (29-32%) aanwezig voor gecertificeerde duikers. Nitrox is inbegrepen en de bemanning streeft er naar iedereen van Nitrox te voorzien, afhankelijk van de vraag.

Hutten

De Okeanos beschikt over 8 x 2-persoonscabines met 2 aparte bedden en 2 x suite-cabines met kingsize bed. Alle hutten beschikken daarnaast over airconditioning en een en-suite badkamer met douche, toilet en wastafel. Daarnaast is er eventueel een extra cabine (courtesy cabine) voor nog 2 extra duikers. Deze cabine bevindt zich op het zonnedek, beschikt over twee 1-persoonsbedden en heeft geen ensuite badkamer en geen airco. Deze courtesy cabine beschikt wel over een deur naar het zonnedek. Voor douche en toilet kan er gebruik worden gemaakt van de op het hoofddek gedeelde douche/toilet-cabines (2 stuks).

Veiligheid

Ook veiligheid is erg belangrijk aan boord van de Okeanos. Er zijn 2 reddingsboten (voor 2x 20 personen) aanwezig en daarnaast zijn er ook reddingsvesten, een brandalarm, brandblussers, zuurstof en eerste hulpsets aanwezig aan boord.

Wat is inclusief?

U verblijft 7 nachten aan boord in een gedeelde hut (de laatste nacht kan in een hotel zijn). In totaal duikt u 6 dagen en maakt u minimaal 16 duiken (2-3 duiken per dag). Het volgende is inclusief in uw reis: transfers, gids, 12L fles, lucht, lood, verblijf op basis van volpension inclusief soft drankjes, taxen, de Marine Park fees en de haven vertrektax.

Exclusief visum, duikuitrusting, fooien, duikverzekering (hyperbaric insurance) en alcoholische drankjes aan boord.

Om optimaal te kunnen genieten van de duiken tijdens deze liveaboard safari, dient u minimaal 30 gelogde duiken en een duikniveau van PADI Advanced/level 2 te hebben.

Er zijn minimaal 8-10 duikers nodig voor een gegarandeerd vertrek van de liveaboard.

Okeanos XplorerVluchten

Vluchtinformatie

U vliegt aan op de luchthaven van Marsa Alam. De vluchten worden uitgevoerd door verschillende luchtvaartmaatschappijen en met vertrek vanaf Amsterdam/Schiphol. Het kan voorkomen dat er een tussenlanding wordt gemaakt. Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken (bijv. Brussel of Dusseldorf), dan informeren wij u graag over de mogelijkheden. De prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse. Als dit tarief niet meer beschikbaar is, kan er een vluchttoeslag gelden. Mocht dit het geval zijn, dan informeren wij u hier uiteraard eerst over, voordat wij uw boeking definitief maken.Inclusief

8-daagse reis inclusief

 • Retourvluchten vanuit Amsterdam naar Marsa Alam en v.v.
 • Luchthavenbelasting en toeslagen
 • Transfers luchthaven Marsa Alam - Liveaboard
 • 7 nachten verblijf op de MY Okeanos Xplorer in een gedeelde hut (laatste nacht kan in een hotel zijn)
 • 6 dagen duiken, 2-3 duiken per dag (incl. 12L fles, lucht, lood)
 • Verzorging op basis van volpension, inclusief soft drinks, koffie, thee, water
 • Marine Park fees en havenvertrektaxen


Exclusief

Bijkomende kosten

 • Calamiteitenfonds, eenmalig € 2,50 per 9 deelnemers
 • Reserveringskosten
 • Visum te betalen ter plaatse, per persoon, ca. €27,-
 • Ruimbagage, afhankelijk van luchtvaartmaatschappij en gewicht
 • Reis- en/of annuleringsverzekeringen en eventuele extra's/upgrades

Aan boord (ter plaatse te voldoen):

 • Huur Duikuitrusting & 15L tanks (vooraf reserveren)
 • Fooien voor de bemanning (naar eigen inzicht, gemiddeld ca. € 30-40,- voor de gehele week)
 • Duikverzekering/Hyperbaric insurance: ca. € 7,- per persoon per week
 • Alcoholische drankjes


Overige Informatie

Beschikbaarheid

Reserveringen kunnen wij pas definitief aan u bevestigen nadat wij de beschikbaarheid gecontroleerd hebben. Boekingen blijven tot telefonische en schriftelijke bevestiging onder voorbehoud. We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl