Logo DuikReizen
Grand Sea Serpent Deadalus Rocky St Johns Afbeelding Grand Sea Serpent Deadalus Rocky St Johns
Grand Sea Serpent Deadalus Rocky St Johns *****
Bestemming: Rode Zee LiveAboards - Route Deadalus Rocky St Johns
Grand Sea Serpent Deadalus Rocky St Johns *****8 Dagen

Grand Sea Serpent Niet voor niets heet deze boot Grand Sea Serpent, zij is ook groots! Een overdadige luxe en chique uitstraling maken een verblijf op deze boot tot een onvergetelijke ervaring.NIEUWE LIVE ABOARDS! Wij zijn zeer verheugd je een aantal nieuwe live aboards te kunnen aanbieden. Dit doen wij ism onze gerespecteerde partner Scuba Travel. Op deze manier zijn wij gegarandeerd van de beste live aboards met een uitstekende service zowel voor als tijdens de reis en natuurlijk van de beste prijzen! Dus boek nu je plaats aan boord er ervaar deze manier van reizen.

De hutten zijn ruim en comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Het restaurant, de lounge en bar zijn bijzonder aangenaam om te verblijven. De boot is erg ruim opgezet zodat zelfs bij maximum bezetting met 24 gasten je dat nauwelijks zult merken. Er is ruim voldoende plaats om te genieten van de zon of een boek te lezen in de schaduw.

De Grand Sea Serpent heeft een ruim en volledig toegerust duikplatform. Haar krachtige motoren brengen je supersnel naar de verschillende duiklocaties. Ze vaart in principe alleen ’s nachts, zodat je overdag zo min mogelijk last hebt van de beweging en vooral natuurlijk voor de tijdswinst: overdag zoveel duiken als je wenst.

De "Grand" biedt haar klanten gratis Nitrox aan!

De reissom is inclusief: - Vlucht Amsterdam naar Hurghada, Marsa Alam v.v. - Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag - Visum Egypte - Transfers - 6 nachten liveaboard op basis van een tweepersoonscabine - 3-4 duiken per dag - Volpension, alle maaltijden en niet alcoholische drankjes - Flessen, lood en 2 duikgidsen - Alle Marine Park toeslagen - Laatste nacht hotel in Marriott Hotel Hurghada/Coral Beach Port Galeb - De verzorging in het hotel is halfpension (diner en ontbijt)

De reissom is exclusief: - Tip voor de bemanning (optioneel) - Reis en annuleringsverzekering - Reserveringskosten € 5,- per boeking - persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld is als inbegrepen

Technische Specificaties Grand Sea Serpent

Lengte 41

Breedte
8m

Hutten 12 (met mini-bar)

Max aantal gasten 24

Crew
9

RIBS/Rubber boten 2 x 4.8m Zodiac

Comms Satelliet telefoon

Nitrox Tot 40% membraan systeem

Helium 200 bar

Motoren 2 x 720pk

Generatoren 2 x 60kw

A/C Gehele boot

Compressor 3 (tot. 820L/min)

Extra Rebreather op aanvraag Gratis Nitrox

Daedalus, Rocky & St. Johns Deadelus Zeker zo indrukwekkend als The Brothers, maar minder druk bezocht is het eiland Daedalus met zijn karakteristieke vuurtoren. Boten kunnen aan de zuidkant een beschutte plek vinden. Dit maakt het een geweldige bestemming voor liveaboards.

Ook voor beginners is Daedalus een prima duikbestemming doordat de stroming er erg voorspelbaar is. De noordkant van het eiland is de beste plaats om te duiken. Het diepe water en de stromingen zorgen voor de perfecte leefomgeving voor de grotere vissen, zoals hamerhaaien, barracuda’s en tonijn. Aan de oostzijde van het eiland zitten de kleinere vissen. Die zich verschuilen in de vele gaten en holen in het rif. Aan de westkant ligt een anemonen stad vol met clownvissen en prachtig blauw koraal.

Rocky Island en Zabargad Deze eilenden liggen slechts een paar kilometer van de grens met Soedan. Kenmerkend voor het eiland Rocky zijn de steile wanden, de overhangen en de enorme grotten. Het creëert de perfecte omgeving om de haaien voorbij te zien zwemmen.

Zabagard is het grootste eiland en heeft een schitterende turkooizen lagune. Aan de zuidkant van het eiland bevindt zich een zanderige helling met daarop een mooi begroeide koraaltoren. Vanuit dit punt heb je kans om hamerhaaien en manta roggen op en neer te zien zwemmen. Rondom het eiland liggen diverse wrakken, waarvan velen nog onbekend.

St John's Diep in het zuiden van de Rode Zee liggen de riffen van St Johns. Deze riffen zijn alleen per liveaboard bereikbaar. Het bekendste rif is Habili Kebir. De stroming hier kan behoorlijk heftig zijn. De kans dat je verschillende soorten haaien tegen komt is dan ook erg groot. Ook bultkoppapegaaivissen en schilpadden, je vind ze hier allemaal. Een enkele keer laat zelfs een manta zich zien. Er zijn meerdere kleine riffen, die met hun steile wanden ook zeker de moeite waard zijn.

Er wordt een minimum van 50 gelogde duiken vereist en de Egyptische wet verbiedt nachtduiken in het Marine Park. De sterke stroom tijdens het duiken zorgt voor een uitdaging en maakt dat deze duiken niet geschikt zijn voor onervaren duikers.

Om het reisschema te kunnen volgen, moeten er 's nachts lange stukken afgelegd worden. Alle duikplaatsen zijn afhankelijk van de weersomstandigheden. Door de verre afstand die er op sommige dagen moet afgelegd worden, zullen er deze dagen slechts 2 duiken en 1 nachtduik mogelijk zijn.Inclusief
  • Retourvlucht - Hurghada, Marsa Alam en v.v.
  • Luchthavenbelasting en brandstoftoelsag
  • visum Egypte
  • Transfers van de luchthaven naar Hurghada, Marsa Alam en v.v.
  • 6 nachten liveaboard op basis van een tweepersoonscabine
  • Verzorging o.b.v. Volpension, alle maaltijden en niet alcoholische drankjes - Flessen, lood en 2 duikgidsen
  • Alle Marine Park toeslagen
  • 3-4 duiken per dag
  • Laatste nacht hotel in Marriott Hotel Hurghada/Coral Beach Port Galeb - De verzorging in het hotel is halfpension (diner en ontbijt)

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl