Logo DuikReizen
Capt Moro Brothers Deadalus Elphinstone Reef Afbeelding Capt Moro Brothers Deadalus Elphinstone Reef
Capt Moro Brothers Deadalus Elphinstone Reef
Bestemming: Rode Zee LiveAboards - Duikreizen LiveAboards
Capt Moro Brothers Deadalus Elphinstone Reef

8 Dagen

De 30 meter lange Captain Moro heeft alle faciliteiten die men van een liveaboard mag verwachten. Met haar 10 dubbele hutten biedt ze plaats aan 20 gasten die kunnen genieten van een comfortabel, veilig duikverblijf aan boord. Wekelijks zal de Captain Moro de twee mooiste routes van Zuid-Egypte bevaren: Diepe Zuid & St. Johns en Brothers, Deadalus & Elphinstone Reef.Vraag onze reserveringsafdeling naar de mogelijkheden!

Captain Moro

De 30 meter lange Captain Moro heeft alle faciliteiten die men van een liveaboard mag verwachten. Met haar 10 dubbele hutten biedt ze plaats aan 20 gasten die kunnen genieten van een comfortabel, veilig duikverblijf aan boord. Wekelijks zal de Captain Moro de twee mooiste routes van Zuid-Egypte bevaren: Diepe Zuid & St. Johns en Brothers, Deadalus & Elphinstone Reef.

De ervaren gidsen van Capt. Moro brengen u naar de mooiste plekjes onderwater. Bij alle routes is onbeperkt duiken inbegrepen. Duikers dienen minimaal in het bezit te zijn van een Advanced Open Water Diver brevet of equivalent.

Technische Details

 • lengte: 30.85 m
 • breedte: 7.20 m
 • hutten: 10 stuks met airconditioning en eigen sanitair
 • ontspanning: grote salon met airco, video/DVD/tv en muziekaansluiting, 1 overdekt zonnedek met minibar en 1 groot zonnedek
 • duikplatform: 2 BAUER compressoren (Mariner), 28 aluminium cilinders (12 l.) met DIN en INT aansluitingen, Zodiac, Nitrox vulstation
 • motoren: 2 x 612 hp (MAN)
 • generatoren: 2 x 45 kW
 • zoetwater: 6 ton per dag (ontziltingsinstallatie)
 • navigatie: Radar, GPS, Marine Radio
 • veiligheid: reddingsvesten, EHBO-kit, zuurstof en brandblusser

Voor alle vertrekken geldt een minimum aantal deelnemers van 15 personen. Indien niet aan dit aantal wordt voldaan, zal uiterlijk 4 weken voor vertrek een alternatief geboden worden.

De boot vertrekt, aan de hand van de aansluiting met de vluchten, vanaf Hurghada of Marsa Alam.

Route: Brothers, Deadalus & Elphinstone Reef

Deze wereldberoemde route is niet zonder reden zeer geliefd onder ervaren duikers. Tijdens deze 8-daagse cruise bezoekt u de top-3 duiklocaties in dit gebied. De verschillende riffen bieden spannende, adembenemende duiken waarbij ontmoetingen met verschillende soorten haaien, manta's en andere pelagische vissoorten niet onwaarschijnlijk zijn.

Brothers Eilanden

'Little Brother' en 'Big Brother' vormen samen deze bekende duiklocatie en zijn gelegen in het midden van de Rode Zee. De toppen van deze eilanden steken nog maar net uit boven het zeeoppervlak. Onderwater bevinden zich steile wanden, bedekt met kleurrijk zacht koraal, met hierbij miljoenen rifvissen. De verschillende soorten haaien die hier langskomen (hamerhaaien, zilvertips en vossehaaien) maken in combinatie met de schildpadden, tonijnen en roggen de Brothers Eilanden tot een onvergetelijk stukje Rode Zee. Ontmoetingen met manta's en walvishaaien zijn door de sterke noord-zuid stroming mogelijk. Twee wrakken aan de noordzijde van Big Brother, Aida en Namibia, zorgen voor uitdagende maar prachtige duikmogelijkheden.

Deadalus Reef

Dit ovaalvormige, imposante rif bevindt zich zuidelijker, tussen Egypte en Saoudi-Arabie. Een vuurtoren markeert deze geliefde duiklocatie. Ook hier zijn onderwater steile wanden te vinden. Kleurrijk zacht koraal, waaierkoralen en de prachtige rifbewoners zorgen voor afwisseling met de pelagische vissoorten als hamer- en rifhaaien.

Elphinstone Reef

Dit langwerpige rif is een van de meest noordelijk gelegen riffen in dit gebied. De duiken zijn veelzijdig, onderwater er zijn zowel plateaus als steile wanden te vinden, wederom bedekt met prachtig koraal. Deze locatie wordt ook wel 'huis van de haaien' genoemd, gezien de sterke stromingen aan de noordzijde vele verschillende soorten haaien aantrekken; o.a. grijze rifhaaien en hamerhaaien zijn te vinden rondom het noordelijke plateau en wittip- en zijdehaaien in het zuidelijke gedeelte.

Bijkomende kosten ter plaatse:

 • visum & handling: 25 euro p.p.
 • Marine Park Fee Brothers Islands 50 euro p.p.Inclusief
 • retourvluchten Amsterdam/Brussel - Hurghada
 • luchthavenbelasting en toeslagen
 • luchthaventransfers
 • 7 nachten aan boord van Captain Moro (evt. laatste nacht in hotel)o.b.v. volpension
 • frisdranken, koffe, thee
 • duikgids, tanks en lood

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl