Logo DuikReizen
Leren duiken in Taba Afbeelding Leren duiken in Taba
Leren duiken in Taba *****
Bestemming: Duikvakantie Rode Zee - Duiken in Taba
Leren duiken in Taba *****7 Dagen

Het luxe 5-sterren Hilton Taba resort is uniek gelegen op het drielandenpunt van Egypte, Israel en Jordanië. Het Hilton Taba hotel biedt een uitstekende service en is zeer geschikt voor duikliefhebbers.Duiken

Bij deze reis is een PADI Open water cursus inbegrepen. De Open Water Diver Cursus bestaat uit 5 theorie lessen en vijf zwembadsessies in het zwembad of in beschut water. Hierin leer je verschillende oefeningen goed beheersen om de duiktechieken onder de knie te krijgen. Je maakt tevens 4 duiken in het open water (vanaf de kant of vanaf de boot). Aan het eind van de cursus bij het behalen van het examen ben je een Open Water Diver. Voor het brevet betaal je ter plaatse bij de duikschool ca. € 35,- p.p. Ook het logboek betaal je ter plaatse, v.a. € 5,- p.p. Je kunt de cursusboeken zelf kopen en meenemen of je koopt ze ter plaatse. Volgens de nieuwe regels van Padi mag je de boeken dus niet meer lenen zoals voorheen, maar dien je ze zelf te hebben. De prijs ter plaatse voor een student manual is €60,00. Prijzen zijn altijd onder voorbehoud.

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met 'ja' beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met 'nee' beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken. De cursus Open Water Diver is inclusief uitrusting gedurende de cursus.

Aquasport

Aqua Sport in Taba heeft al meer dan 45 jaar ervaring met duiken. Sinds 1992 hebben Craig en Dafna Budden het duikcentrum overgenomen. Het is een Engels bedrijf en heeft drie duikcentra in Egypte en een in Israel, in Eilat. Een van de duikscholen is gelegen op het terrein van Hilton Taba Resort, waar u zult verblijven. Het duikcentrum is een PADI 5 Star Gold Palm Instructor Develop Center.

In Taba kunt u zowel kantduiken als bootduiken en het is tevens is het mogelijk om 1 of meer van de 5 dagen in Eilat te gaan duiken. De enige extra kosten voor het duiken in Eilat zijn 28 USD bording fee.

Toeslagen Duikuitrusting

 • Per 1 november 2010 maakt de duikuitrusting geen onderdeel meer uit van de
  standaard ruimbagage, maar geldt een tarief van € 20,00 per enkele reis per duikuitrusting van minimaal 3 kg en maximaal 15 kg. Indien de duikuitrusting minder dan 3 kg weegt, is de uitrusting onderdeel van het totale bagagevrijdom. Indien de duikuitrusting het maximaal gewicht van 15 kg overschrijdt, geldt voor de kilo's boven de 15 kg het overbagagetarief. De kosten voor overbagage bedragen € 10,- per kg per enkele reis.

Verzorging

U verblijft hier op basis van all inclusive.

All inclusive formule Hilton Taba resort

 • Ontbijt: 06.30 - 11.00 Palm Court restaurant
 • Laat ontbijt: 11.00 - 12.30 Lobby lounge
 • Lunch: 13.00 - 15.00 Palm Court restaurant
 • Middagbreak: 16.00 - 18.00 Lobby Lounge
 • Diner: 18.30 - 23.00 Palm Court restaurant

Dranken

 • frisdranken, koffie en thee tussen 11.00 - 23.00 uur.
 • Lokale bieren en wijnen (alleen inbegrepen bij diner).

Uitgesloten van de all inclusive formule zijn verse vruchtensappen, geïmporteerde alcoholische dranken en likeuren, cocktail, champagne en dergelijke. Deze kunt u tegen betaling nuttigen.

Visuminformatie

Wanneer u verblijft in Taba (en uw heen- en terugvlucht van en naar Taba Airport gaan) en u ter plaatse geen excursies boekt naar Caïro of bepaalde gedeeltes van de Sinaï-woestijn, dan bent u niet verplicht om bij aankomst een visum aan te schaffen. U krijgt dan een stempel in uw paspoort (zgn. Gulf stamp, gratis). Vliegt u aan op een andere luchthaven dan Taba, dan dient u er rekening mee te houden dat u een visum moet aanschaffen. Wanneer u excursies naar Caïro en bepaalde gedeeltes van de Sinaï-woestijn gaat maken, dient u bij aankomst op de luchthaven een visum (kosten € 20,- p.p.) aan te schaffen. Meer informatie kunt u opvragen bij onze vertegenwoordiger op de luchthaven. Wanneer u eenmaal de douane bent gepasseerd is het niet meer mogelijk om achteraf alsnog een visum aan te schaffen. Een visum is verkrijgbaar bij de Egyptische vertegenwoordiger van Sky Tours. De kosten hiervoor worden verrekend in de transfer bus. Tevens dient u in de transferbus aan de host € 5,- p.p. voor fooien te voldoen, onafhankelijk van het afnemen van de stempel of het visum.Hotels

Ligging

Het hotel ligt op de grens van Egypte en Israël op zo'n 38 km van de luchthaven van Taba. Het centrum ligt op ca. 3 km. Het hotel heeft een eigen privé-strand.

Faciliteiten

Receptie, lounge, winkeltjes, verschillende restaurants (Buffetrestaurant, Italiaans, Oriëntaals) en bars, casino en een discotheek. Ook zijn er twee zwembaden, een speeltuin, tafeltennis, pooltafel, tennisbanen, duikcentrum en putting green. Voor de kinderen is er kinderoppas, animatie en een kinderclub aanwezig.

Kamers

De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, tv, kluisje, minibar en uitzicht op de bergen. De badkamer heeft een douche, toilet en haardroger. Roomservice is ook aanwezig.

 Locatie


Inclusief
 • Retourvluchten Amsterdam - Taba
 • Transfers van en naar de luchthaven
 • 7 nachten verblijf in het Hilton Taba hotel
 • Verzorging op basis van soft All Inclusive

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl