Logo DuikReizen
Duiken in Taba Red Sea Waterworld Afbeelding Duiken in Taba Red Sea Waterworld
Duiken in Taba Red Sea Waterworld *****
Bestemming: Duikvakantie Rode Zee - Duiken in Taba
Duiken in Taba Red Sea Waterworld *****8 Dagen

Dit 5 sterren Padi Career Development Center is onderdeel van Sinai Services dat al 25 jaar ervaring heeft en marktleider is in duiken en watersporten in de Sinai. Red Sea Waterworld's zusterbedrijf Red Sea Diving College heeft al diverse keren Padi's prijs Excellence in Dive Center's Award gewonnen. Duikschool Red Sea Waterworld is gelegen in Taba Heights, het zuiden van Taba nabij hotel Radisson en Morgana Azur. De duikschool verzorgt de transfer van uw hotel naar de duikschool indien u hier verder van bent verwijderd. De duikcursussen worden gegeven door Nederlandstalige instructeurs. Voor de duiken met gids kan dit niet worden gegarandeerd. Een ideale duikbasis tijdens uw verblijf in Taba.Duiken

U heeft de keuze uit de volgende duikpakketten, te reserveren via het opmerkingveld tijdens het boekingsproces of bij telefonische bevestiging van een van onze medewerkers:

 • PADI Open Water Referral 180 euro
 • PADI Open Water Diver cursus 275 euro
 • PADI Advanced Open Water Diver cursus 199 euro
 • PADI Advanced Open Water Diver cursus + 3 dagen duiken 340 euro

Extra kosten ter plaatse bij de duikschool:

 • huur duikuitrusting € 30,- p.p.p.d.
 • lunch tijdens duikdag incl. drankjes LE40 (ca. € 5,- p.p.)
 • derde duik € 20,- p.p.
 • certificaatkosten € 35,- p.p.
 • studieboek Padi Open Water cursus € 50,- p.p.
 • logboek € 23,- p.p.

Leren duiken?

De Open Water Diver Cursus bestaat uit 5 theorie lessen, vijf duiken in het zwembad of in ondiep beschut water. Hierin leert u verschillende oefeningen goed beheersen om uw duiktechieken onder de knie te krijgen. U maakt tevens 4 duiken in het open water (vanaf de kant of vanaf de boot). Aan het eind van de cursus bij het behalen van het examen bent u een Open Water Diver. Voor het brevet betaalt u ter plaatse bij de duikschool ca. € 35,- p.p. U kunt ook andere cursussen volgen zoals Advanced, Referral, Rescue Diver, EFR ed. Tijdens de cursussen is de huur van duikuitrusting inbegrepen.

Duikplaatsen

Het duiken in Taba is veelal onbedorven en u duikt in gebieden waar nog maar weinig mensen zijn geweest. Verwacht hier geen spectaculaire koraalmuren en enorme riffen, maar de onaangeraakte duikplaatsen bieden genoeg te ontdekken voor de recreatieve duiker. U duikt hier voornamelijk op een zandbodem met koraalblokken. De beste duikstek is Ras Muqabella en bestaat uit pinnacles en kleine vis op een rif van 12-30 m diepte. In het diepere deel maakt u kans op de grotere vis. Verder vindt u in Taba maagdelijke koralen, veel varieteit aan tropische rifvis, pipefish en soms zelfs dolfijnen en zeepaardjes! Het duikgebied rond Taba strekt zich uit van Farun Island tot Sudet Bay, anderhalf uur varen ten noorden en anderhalf uur varen ten zuiden van Taba. Sommige duikstekken liggen al op 15 minuten varen. Er staat bijna geen stroming en de duiken zijn zeer ontspannen en ideaal voor beginners. De watertemperatuur ligt tussen de 26-28 graden.Locatie


Inclusief
 • Retourvlucht - Egypte en v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • Transfers van de luchthaven naar uw hotel en v.v.
 • 7 overnachtingen
 • Duiken naar aanleiding van het programma


Overige Informatie

Gezondheid

Om een duikcursus te doen dient u over een goede gezondheid te beschikken. Klik hier om een PADI Medical Statement te downloaden. Indien u een van de vragen op de lijst met 'ja' beantwoordt, dient u een (duik)arts te raadplegen alvorens u kunt beginnen met duiken (medische verklaring). Indien alle vragen met 'nee' beantwoord worden, wordt ter plaatse gevraagd dit document te ondertekenen en hoeft u geen arts te bezoeken.


E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl