Logo DuikReizen
Daniela Divers Best of Dahab Afbeelding Daniela Divers Best of Dahab
Daniela Divers Best of Dahab
Bestemming: Duikvakantie Rode Zee - Duiken Dahab
Daniela Divers Best of Dahab8 Dagen

Het 'Best of Dahab' programma is speciaal samengesteld voor duikers van alle niveaus die het Sinai-gebied zowel onder als boven water willen ontdekken.Voor deze reis dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen. De duiklocaties kunnen tijdens het programma wisselen, door (weers)omstandigheden.

Programma:

Dag 1 Aankomst

U arriveert op de luchthaven van Sharm el Sheikh (zondagen) of Taba (dinsdagen). Een transfer staat klaar om u naar het Daniela Village te brengen.

Dag 2 Dahab Jeepduiken – 2 duiken

Na het ontbijt zal er een instructie plaatsvinden in het Daniela duikcentrum. Hier zal de apparatuur en het drijfvermogen worden getest, voordat u op weg gaat naar de eerste duik van deze week. Vandaag worden er 2 begeleide duiken gemaakt met jeep of pick-up truck in het gebied van Dahab. Er is keuze uit veel verschillende bekende duiklocaties zoals de Canyon, The Blue Hole, the Islands, the Tree Pools, Eel Gardens en vele meer.

Dag 3 Ras Abou Galloum – 2 duiken + lunch

De rit naar Ras Abou Galloum begint al vroeg, om zo optimaal te kunnen genieten van de koele ochtendbries gedurende de reis naar de eerste duikstek. Na het ontbijt vertrekt u naar The Blue Hole, waar u de kamelen ontmoet. Er volgt eerst een korte instructie over kameelrijden en alle spullen. Vanuit hier begint de trektocht met kamelen richting Ras Abou Galloum. Hier eenmaal aangekomen zult u genieten van een duik op de prachtige riffen van Ras Abou Galloum. Uw honger wordt gestild door een heerlijke lunch, klaargemaakt door de nomaden en traditioneel geserveerd. Voor zonsondergang gaat u met de kameel weer richting The Blue Hole, waar transport klaar staat om u terug te brengen naar het Daniela Hotel.

Dag 4 Vrije dag

Deze dag kunt u naar wens besteden. Genieten van het strand, winkelen, paardrijden op het strand of quad rijden door de woestijn behoren tot de mogelijkheden.

Dag 5: Gabr el Bint - boottocht - 2 duiken + lunch

Na het ontbijt vertrekt u om 07.30 uur richting de pier, waar de boot op klaarligt. Vandaag brengt u de hele dag door op de boot die naar Gabr el Bint vaart. Hier maakt u 2 duiken. De lunch zal geserveerd worden op de boot. Gabr el Bint ligt ongeveer 7,5 km ten zuiden van Dahab en kan alleen bereikt worden via het strand, kameel of per boot. Gabr el Bint betekend in het Arabisch "graf van het meisje". Er doen vele verhalen de ronde over deze plek. Zo wordt er verteld dat een zigeunermeisje tijdens haar reis ziek is geworden en is begraven op deze prachtige locatie aan de voet van de bergen.

Dag 6: Woestijnsafari Coloured Canyon + lunch of duikdag in Dahab, 2 duiken + diner

Vandaag heeft u de keuze tussen twee begeleide duiken in Dahab met diner in het hotel of een hele dag woestijnavontuur. Tijdens deze laatste maakt u trektochten te voet door de witte, smalle kloven en gaat u naar Mushroom Rock. De lunch nuttigt u in een ontspannende oase. Terugkomst in het Daniela Hotel is rond 17.00 uur.

Dag 7: Dahab - vrije dag

Deze dag kunt u naar wens besteden.

Dag 8: Vertrek

Een transfer zal u terugbrengen naar het vliegveld.

Bijkomende kosten

 • Visumkosten ter plaatse
 • Optionele excursies
 • Fooi naar tevredenheid
 • Persoonlijke uitgaven en alles wat niet vermeld staat als inbegrepen in de reissom

Extra informatie:

 • Duikers dienen in het bezit te zijn van een geldig duikcertificaat, logboek en doktersverklaring
 • Op de eerste dag zal het niveau van de duiker worden bepaald door de duikgidsen. Indien nodig zal het programma worden aangepast
 • Door weersomstandigheden kan bovenstaand programma aangepast worden
 • Deelnemers dienen in goede gezondheid te verkeren

Voor boekingen vanaf 4 personen kunnen we een speciale groepskorting voor u berekenen. Voor meer informatie stuurt u een mail naar diving@skytours.nl.

Online stoel reservering

24 uur voor vertrek:

U kunt 24 uur voor vertrek gratis inchecken bij vluchten die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link.

U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen te volgen die worden aangegeven.

Vanaf 3 weken tot 48 uur voor vertrek:

U kunt 3 weken tot 48 uur voor vertrek online een stoel reserveren voor de heen- en terugreis die worden uitgevoerd door Transavia.com via de volgende link. U dient direct een stoel voor de heen en terugreis te reserveren, de code is maar eenmalig te gebruiken. Na het invoeren van deze code wordt deze geblokkeerd.

Voor een normale stoel betaald u €7,50 per persoon per enkele reis en voor een stoel met extra beenruimte betaald u €20,- per persoon per enkele reis (indien beschikbaar). U dient uw factuurnummer met een 0 ervoor in te vullen en de stappen volgen die worden aangegeven.Inclusief
 • transfers van en naar de luchthaven
 • 7 nachten in het Daniela Hotel in een 2 persoons zeezichtkamer o.b.v. halfpension
 • lunch tijdens de safari op dag 3 & 5
 • dag 6 optie duiken: 2 begeleide duiken inclusief transport en diner in het hotel. optie woestijnsafari: lunch
 • totaal 6 duiken (of 8 met optie duiken op dag 6) inc. fles, lucht, lood

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl