Logo DuikReizen
8 daagse duikreis Amr Sinai Hotel Afbeelding 8 daagse duikreis Amr Sinai Hotel
8 daagse duikreis Amr Sinai Hotel
Bestemming: Duikvakantie Rode Zee - Duiken Sharm el Sheikh
8 daagse duikreis Amr Sinai Hotel8 Dagen

Het kleinschalige Amr Sinai hotel is anders dan de vele resorts in Sharm El Sheikh. Het is gebouwd in Nubische stijl en elke kamer heeft zijn eigen unieke inrichting. Het zwembad, gelegen tussen de verschillende gebouwen, lijkt op een verborgen oase. Leuk voor kinderen is de kleine boerderij achter het hotel, met traditionele Egyptische huizen, een restaurantje en verschillende dieren. Dit gemoedelijke eenvoudige hotel raden wij aan voor duikers die meer de nadruk leggen op duiken, en niet op luxe, en voor hen die komen voor de omgeving. 

Duiken

Bij de reis is een 5 daags duikpakket inbegrepen. U duikt met Aquasharm. Voor dit duikpakket dient u in het bezit te zijn van een geldig duikbrevet. Heeft u langer dan 3 maanden niet gedoken dan zult u ter plaatse een checkdive moeten doen.

Aquasharm Diving College

Aquasharm is een PADI gold palm ressort, een kenmerk van kwaliteit. Het duikcentrum ligt op loopafstand van het hotel. De doelstelling van Aquasharm is het aanbieden van een hoger niveau van duiken, van beginner tot ervaren duikers. Ze streven naar een hoge standaard van duiken waarin educatie centraal blijft staan. Aquasharm is gespecialiseerd als duikcentrum met duikopleidingen van NAUI, PADI, SSI en TDI. Binnen het duikcentrum zijn Nederlandse, Egyptische, Engelse, Poolse, Hongaarse en Russische Divemasters en Instructeurs werkzaam.Een Nederlandse NAUI Coursedirector – examinor is bij het duikcentrum betrokken, door de kwaliteit mogen ze zich een NAUI Pro Platium divecenter noemen!

Duik je liever met Emperor Divers? Geen probleem, vraag even de toeslag bij ons op

Extra kosten bij de duikschool

Het gebruik van duikuitrusting tijdens de Open Water cursus, Advanced Open Water cursus en Rescue Diver is inclusief. Indien je enige dagen op vervolg van de cursus wilt duiken is de uitrusting niet inbegrepen. Na het voltooien van een duikcursus krijg je een brevet. Dit brevet is niet inbegrepen in de prijs van de cursus. De prijs van het brevet is ca. € 35,- p.p., ter plaatse te voldoen.

Een greep uit de duikplaatsen rond Sharm el Sheikh

Jackson Reef

Het meest noordelijke rif van Tiran. Het wrak van de 'Lara' ligt aan de noordkant. Je kan uitmuntende steilwandduiken maken langs elke kant. Regelmatig zijn er haaien, schilpadden e.d. te zien temidden van verschillende koralen. Aan de noordpunt kan je met wat geluk hamerhaaien zien in de zomermaanden.

Thomas Reef

Tussen Gordon en Woodhouse rif, kleiner rif met diepe wanden volledig begroeid met zachte koralen, gorgonias en marineleven. Het is bijna onmogelijk om het volledige rif in een duik te zien. De oostwand gaat diep met prachtige begroeing en de westwand is donkerder met verschillende spleten en grotjes. Hier zie je regelmatig tonijn en grote trevalies.

Ras Nasrani (9km ten noorden van Naama Bay)

Deze plaats is bereikbaar via jeep of boot. Het rif start ondiep en valt verder tot meer dan 60m met veel spleten en grotjes. Het beste zie je ondiep tussen de verschillende koraalblokken (of ergs). Dit is een goede plaats om een spaanse danseres en schelpdieren te zien.

White Knight

De rifwand valt weg tot een zandbodem op 13m, in het midden is er een brede barst met koraalbruggen (op 10m en 35m) waar je onderdoor kunt zwemmen. Er is een tuin met aalen in het noorden en soms een manta.

Shark & Jolanda Reefs

Gelegen net op de top van de Sinai. Deze wereldberoemde plaats bestaat uit 2 torens die verbonden zijn via een verticale wand die verdwijnt in de abyss. Start je duik op Shark reef en laat je meeglijden met de stroming langs de prachtig begroeide wand. Op 30m vindt je regelmatig grote scholen barracudas en snappers die in de sterke stroming hangen, zwem door deze scholen naar buiten waar meestal haaien zich ophouden maar wees voorzichtig dat je niet de referentie met de steilwand veliest. Terwijl je richting Jolanda zwemt zal je het plateau bereiken op 15-25m volledig begroeid met koraal waar steenvissen en schorpioenvissen op een maal zitten te wachten. Verder rond het rif kom je op de resten van het Jolanda wrak terecht. De cargo die bestaat uit toiletten en badkuipen ligt volledig uitgespreid op het plateau. Het ganse gebied is Big Fish territorium dus kijk uit voor tonijn en misschien wel een hamerhaai. Zorg dat de duikgids een grondige briefing geeft omdat de stromingen soms sterk en onvoorspelbaar kunnen zijn.

Ras Za’atar

Meest noordelijke duik van het Ras Mohammed National Park, het is ook de ingang van de baai van Marsa Bareika. Een aflopende bodem vol met mooi begroeide koraaltorentjes. Ga noordelijker langs de wand die begroeid is met gorgonias en hier en daar zwart koraal. Net voor de hoek kijk uit voor de 'chimney'(schoorsteen) op 15m waar er meestal een grote baars zit. Kijk dichter en je vindt ook de 'cleaning stations' en in 'the blue', weg van het rif zie je soms een adelaarsrog voorbij cruisen.

Jackfish Alley

Een witte plek op de klif is de goede plaats om in het water te gaan. Meestal doe je hier een stromingsduik. Er zijn verschillende grotten op 5m vol met glasvisjes. Terwijl je zuiderlijker zwemt vindt je 2 torens opnieuw vol met glasvisjes. Dit is een prachtplaats voor de fotograaf. koraaltuin en een zandstraat die de naam geeft aan deze duikplaats. Roggen ziet men in het zand liggen en soms witpunthaaien. In Augustus oppassen voor de Titan trekkervis die haar nest verdedigt.

Visuminformatie

De luchthaven van Sharm el Sheikh kent 2 verschillende soorten visa: een stempel (Gulf stamp, gratis) en een visum (tegen betaling van € 20,- p.p.). Wanneer u maximaal 8 dagen in Sharm el Sheikh verblijft (en uw heen- en terugvlucht naar en vanaf Sharm el Sheikh gaan) en u ter plaatse geen excursies boekt, bent u niet verplicht een visum aan te schaffen. Wij raden u echter ten zeerste aan om het visum aan te schaffen. U heeft dit nodig indien u in geval van nood naar de Nederlandse Ambassade in Caïro zou moeten gaan. Ook kan het zijn dat U plotseling naar Nederland terug zou moeten reizen. Dit gebeurt vaak via Caïro en is enkel mogelijk met visum. Wanneer u eenmaal de douane bent gepasseerd is het niet meer mogelijk om achteraf alsnog een groot visum aan te schaffen. Het visum is verkrijgbaar bij de Egyptische vertegenwoordiger van Sky Tours international. De kosten hiervoor worden verrekend in de transfer bus. Tevens dient u in de transferbus aan de host € 5,- p.p. voor fooien te voldoen, onafhankelijk van het afnemen van de stempel of het visum. Blijft u langer dan 8 dagen in Sharm el Sheikh en bent u van plan ter plaatse deel te namen aan excursies (Caïro, bepaalde gedeelten in de Sinaï-woestijn, natuurgebied Ras Mohammed), dan dient u een visum aan te schaffen.Hotels

Ligging

Het hotel ligt op 15 minuten rijden van Na'ama Bay. 's Avonds rijdt er (tegen betaling) een bus naar het centrum. Het prive-strand ligt op 1 km afstand. Een aantal keer per dag rijdt er een gratis shuttlebus van en naar het strand.

Faciliteiten

Receptie, enkele winkeltjes, kapper, bibliotheek, hoofdrestaurant met buffetmaaltijden en een visrestaurant, poolbar en discotheek. Er is ook een zwembad, kinderbad, een kleine fitnessruimte en massage (tegen betaling), jacuzzi, tennisbanen, biljart, tafeltennis en een duikcentrum.

Kamers

De kamers zijn eenvoudig maar knus ingericht en voorzien van airconditioning, tv (sat.), telefoon, koelkastje en een badkamer met douche en toilet. Een deel van de kamers heeft een balkon.

Verzorging

U verblijft hier op basis van logies en ontbijt. Tegen een toeslag kunt u halfpension of All Inclusive bijboeken.

All inclusive Amar Sinai resort

Frisdranken (Pepsi, Cola, Fanta, Sprite en Soda)- Alcoholische dranken (Bier en wijn geserveerd in glazen)- Niet inbegrepen zijn de verse sappen en cocktails.

De All inclusive formule in het hotel is geldig van 11.00 uur 's morgens tot 23.00 uur 's avonds. ( onder voorbehoud )

Verplichte bijkomende kosten ter plaatse: visumkosten € 20 p.p. en fooi € 5 p.p.Locatie


Inclusief
Deze duikpakketten zijn inclusief:
 • 2 bootduiken per dag
 • inclusief fles
 • lucht en lood


Exclusief

Overige extra kosten:

 • Indien je een dag gaat duiken in Ras Mohammed betaal je ter plaatse entree voor het Nationale Park ca. € 5,- p.p. Let op: deze trip is alleen mogelijk voor duikers met een Advanced Open Water brevet of hoger!
 • Thistlegorm, 1 dag 2 wrakduiken €100,- p.p. Alleen voor advanced duikers, ter plaatse te boeken en te betalen.
 • 1 duikdag in Dahab, 2 duiken (Canyon & Blue Hole) US$100,- p.p. Alleen voor Advanced duikers. Ter plaatse te boeken en te betalen.
 • Nachtduik ca. €35,- p.p. (exclusief lamp), ter plaatse te boeken en te betalen.
 • Je hebt standaard een 12 liter tank, wil je een 15 liter tank gebruiken betaal je ter plaatse een toeslag van ca. € 5,- per tank.
 • Voor Nitrox betaal je € 8,- per tank
 • Je verblijft de gehele dag op een boot. Tussen de duiken door maakt de bootcrew een warme lunch klaar. Dit is incl. water, thee, koffie en softdrinks en kost ca. € 8,- per persoon en is ter plaatse te voldoen.
 • In Sharm el Sheikh is een decompressiekamer onder leiding van dr. Adel Taher. Ter ondersteuning van de decompressiekamer vraagt de duikschool een bijdrage van €1,- p.p.p.d. Informeer goed elke dag over de bijkomende kosten voor de door jou geplande duiken!

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2021  duikvakantieegypte.nl